Data vs dator – morgonmix med citat.

Nördigt
Nördigt?

Vi vill också framhålla Petters intresse för data. Och kan tillägga att Petter är en riktig datanörd, som när han inte tränar, äter eller sover -spenderar en massa tid framför pc-en.

http://www.amentio.se/Info.aspx?q=sk:486

Okej att man lite slarvigt kan säga data istället för dator, men när man inte ens klarar att skriva rätt. Då ska det ändå handla om en seriös text i en datorbutik. Jag gillar förresten även ”pc-en”. Tror det är första gången någonsin som jag har sett den versionen…

Roade mig med att googla detta fantastiska ord, och fann ytterligare några fina exempel: Metro, Xboxflickan och självklart Aftonbladet. Allt prat om data och datorer fick mig att tänka på ett fint citat som jag hade sparat sedan tidigare:

Detta, detta är en data! Det vi har i datorbasen, det är dator. En massa ettor och nollor, dator. Min data är så seg nu på morgonen, sluta sega dig.

Källan är i detta fall något anonym.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *