Ender's Game

Ender’s Game

Ibland händer det. Man börjar titta på en film, utan att ha sett någon trailer, utan att ha några direkta förväntningar, utan att veta vilka skådespelare som är med etc.

Att bara zappa genom kanalerna och fastna för någon film händer så gott som aldrig för min del.  Denna gången gjorde det. En kort scen, som senare visade sig vara ganska sent i filmen. Det var på Viasat, så bara bläddra fram tills reprisen av filmen, och ställa in boxen på att spela in. Kan ju inte titta på en film utan att se början… Intressant namn också, fast jag fattade aldrig det förrän senare.

Hur var filmen?

Det är en ganska udda film kan jag tycka. Den är förhållandevis välgjord, har intressant och bra musik (hade lyssnat på den på Spotify sedan tidigare), bra skådespelare där vissa gör ett udda men bra jobb.

På många vis är filmen lite stereotyp. Hur många filmer har man inte sett presentera framtida rymdfarkoster med blank metall, alltid väldigt ren miljö. Sterilt där det inte borde osv. Men i denna filmen spelar det ingen roll, man fokuserar oftast på skådespelarna, så miljön runt om blir verkligen bara en bakgrund, som aldrig direkt hamnar i fokus.

Letar man efter action så är detta helt fel film. Mer action än en roterande kille med två ”pistoler” blir det inte (spoiler kanske, men scenen finns med i trailern så borde vara rätt lugnt). Det är faktiskt ganska bra, ofta ogillar jag actionfilmer med barn som huvudkaraktärer, oftast resulterar det i någon halvdan mesig action som känns väldigt tillgjord. Typ de nya filmerna om Narnia. Det känns verkligen inte autentiskt.

Nedan följer en trailer. Mitt tips är egentligen att ignorera den, och se filmen direkt. Dels tycker jag att trailern fokuserar på fel detaljer, och dels visar den för mycket. Vad filmen egentligen går ut på finns överhuvudtaget inte med i trailern, men troligen kommer man snabbare kunna lägga ihop ett och ett om man ser trailern först. Tyckte du att trailern såg häftig ut med stora slag osv, så kommer du nog bli besviken på filmen. It’s not that kind of movie…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *