ESO: Tamriel Unlimited – Glädje och besvikelse

Så, dags att summera spelandet än så länge. Det är väldigt mixade känslor. Delvis är spelet riktigt roligt. Det är snyggt, det är stort, det är alldeles helt underbart. Nästan.

Precis som tidigare så bjuder Elder Scrolls Online på helt fantastiska vyer och delvis riktigt bra spelande. Man kan göra som man vill, möjligheterna är oändliga. Men, även precis som tidigare så förföljer buggarna till förbannelse. Det som jag har märkt mest är minneshanteringen. Någonstans måste det finnas en minnesläcka. När man spelat en stund, säg 10-15 minuter, kanske lite mer, så hänger sig spelet. Testat på flera datorer, samma sak.

Skyshard

Totalt sett är skillnaden mellan Elder Scrolls Online och Tamriel Unlimited i stort sett obefintlig. Det kan bero på att jag bara fått börja om hela tiden (gamla karaktärerna fanns tyvärr inte kvar), och därmed bara spelat lowlevel. Men det är inte bara världen och questerna. Tamriel Unlimited verkar dras med ungefär samma problem.

Buggar som minnesläckan är en sak. En annan är spelande i grupp. När man väl är på samma ställe så fungerar det väl helt okej, men det räcker inte bara att joina grupp för att komma till samma ställe. Tydligen kan man befinna sig i olika dimensioner (läs servrar/realm/whatever), och då kan man inte se varandra, även om man står på varandra på kartan. Lösningen är att högerklicka på gruppmedlemmen och teleportera till denne. Då teleporteras man till närmaste waypoint (korrekt namn? kommer inte ihåg…). Det hade varit jättesmidigt att teleportera om man befann sig en halv värld därifrån, men när man står på sin gruppmedlem på minimappen, men ändå måste teleportera bort till någon korkad waypoint så blir man mest ledsen. Framförallt om spelet hänger sig så man måste göra om det några gånger.

Ytterligare en lustig sak. När spelet hänger sig så är man fortfarande kvar i gruppen när man loggar in, men man befinner sig inte i samma dimension 🙁

Tråkigt, fortfarande för mycket strul för att vara riktigt roligt. Månadsavgift eller inte, att betala några hundra kronor för något som bara fungerar en liten stund, sen får en att vilja kasta ut datorn… inte värt det än så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *